Borgermillionen blev uddelt til fællesskaber og grønne initiativer

25-årige Cecilie er en af dem, der fik penge til sit projekt. Foto: Bo Helsted

Stemningen var god i Atriet på Ballerup Rådhus, da der sidste uge skulle uddeles 1.000.000 kroner til projekter, som borgere står bag

Fysiske fælles eller biodiversitet. Det var kriterierne, som de borgerinitiativer, der i år ønskede at søge Borgermillionen, skulle opfylde.

Og det gjorde otte projekter, som torsdag aften den 7. juni til en uddelingsfest på Ballerup Rådhus fremlagde deres projekter og efterfølgende kunne gå hjem med en check under armen.

Checkene blev uddelt af borgmester Jesper Würtzen (S), der anerkendte den store indsats, som mange frivillige ildsjæle gør, når de lægger tid og kræfter i at gøre et projekt til virkelighed til gavn for lokalsamfundet.

– Når vi har Borgermillionen, så er det for at styrke fællesskabet i kommunen. Folk mødes og får gode idéer og udveksler ideer, og det er rigtig gode ting, der er kommet ud af det, sagde borgmesteren blandt andet i sin tale.

Præsentation af projekterne, der fik del i Borgermillionen 2024. Foto: Bo Helsted

Tilflytter drømmer om kreativt fællesskab

En af dem, der fik penge til sit projekt og nu kan gå i gang, er 25-årige Cecilie. Hun vil lave et fællesskab omkring tufting, som er en teknik til at lave tæpper.

– Det er vildt fedt, at jeg har fået de her penge, så jeg kan komme ud og være kreativ og samle nogle mennesker og lave et fællesskab, siger Cecilie, der er tilflytter til Ballerup og derfor også håber, at det kommende fællesskab kan give nye relationer.

– Jeg kender ikke så mange i Ballerup og især ikke så mange unge, så jeg manglede lidt et sted, hvor jeg både kan være kreativ og møde andre mennesker.

– Jeg håber, det kan blive til et langsigtet fællesskab, som fortsætter i mange år. Og at det kan skabe nogle relationer både for mig men også for andre, der er med i fællesskabet, siger Cecilie.

Det er kommunalbestyrelsen, der har afsat en million kroner til Borgermillionen, som i år blev delt mellem otte projekter.

De otte vinderprojekter

  • Åbning af rørlagt vandløb i Måløv: 170.000 kr.
  • Drejebænk og trykluftspistol i Måløv: 22.000 kr.
  • Udvidelse af madpakkehuset i Børnehuset Valhalla i Ballerup Nord: 70.000 kr.
  • Biodiversitet i Lundegården i Ballerup Nord: 84.700 kr.
  • Madpakkehus på kræmmerstien i Skovlunde: 220.200 kr.
  • Tuftefællesskab i Skovlunde: 48.500 kr.
  • To shelters ved Svanesøen i Skovlunde: 172.500 kr.
  • Renovering af nuværende legeplads i Sømosen i Ballerup Nord: 107.000 kr.
Alle modtagerne af Borgermillionen 2024. Foto: Bo Helsted

 

Kommentarer