Samfund

Nyt hold af bydelsmødre står klar med råd, vejledning og støtte

Tirsdag aften 28. maj fik 11 nye bydelsmødre overrakt diplom af borgmester Jesper Würtzen (S). Foto: Ballerup Kommune

11 nye bydelsmødre er blevet uddannet i Ballerup Kommune. Tirsdag i sidste uge fik de deres diplom, som er gjort muligt via Borgermillionen.

Siden 2012 er der i Ballerup blevet uddannet fire hold af bydelsmødre. Tirsdag i sidste uge fik 11 nye bydelsmødre diplom på deres vigtige kunnen. Diplomet betyder, at de nu er klar med råd, vejledning og hjælp til de kvinder og familier i kommunen, der måtte have behov.

Bydelsmødrene arbejder frivilligt og hjælper blandt meget andet kvinder og familier til bedre integration, medborgerskab og deltagelse i skole, arbejde og fællesskaber.

– Erfaringer viser, at bydelsmødrene bryder isolation og skaber positive forandringer for mange kvinder og deres familier. Derfor er det med stor begejstring, at vi kunne fejre begivenheden med en festlig diplomoverrækkelse, fortæller Miasser Hawwa, der har været med helt fra begyndelsen, hvor Ballerup Kommune som en af de første i Danmark gennemførte kurser for bydelsmødre.

Med de 11 nye bydelsmødre er der nu 25 bydelsmødre i Ballerup Kommune, og uddannelsen af de 11 nye er sket i forlængelse af Borgermillionen.

Bydelsmødrene modtog Ballerup Kommunes Integrationspris i 2020.

 

Kommentarer