Samfund

Fest på rådhuset: Ballerup er blevet 17 pædagoger rigere

Foto: Ballerup Kommune

Der var bobler, bifald og bravo fra borgmester Jesper Würtzen (S), da Ballerup Kommunes første hold dimittender fra meritpædagoguddannelsen mandag var sat i stævne til reception på Ballerup Rådhus

Der er stor efterspørgsel på pædagoger landet over. Derfor var det en ekstra stor dag, da 17 nyuddannede pædagoger forleden kunne fejre, at de har gennemført den tre-årige meritpædagoguddannelsen.

De nye pædagoger har allerede arbejdet flere år som pædagogmedhjælpere eller pædagogiske assistenter i kommunens børnehuse. Med uddannelsen har de fået teori og nye perspektiver på deres arbejde med børnene og kan træde ind i pædagogstillinger med nye opgaver, ansvarsområder og funktioner.

Foto: Ballerup Kommune

Studie i arbejdstiden giver nye muligheder

De nye pædagoger har studeret på Ballerup Kommunes merituddannelse i tre år. Her har de siddet på skolebænken hver mandag og hver 4. weekend, mens de på de øvrige hverdage fortsat har arbejdet i kommunens børnehuse i deres oprindelige stillinger.

– Det er en lettelse at være færdig, for det har været krævende at få hverdagen til at gå op i en højere enhed, men udbyttet er klart det værd både fagligt og personligt,fortæller Sabine, som er ansat i børnehuset Globen i distrikt Hedegården.

Sammen med Lotte fra Børnehuset Villa Kulla i distrikt Skovlunde skrev hun bachelor om børns fysiske læringsmiljøer med fokus på voksnes roller og positioner. Og selvom det har krævet disciplin, er begge enige om, at der også er mange fordele ved at læse til pædagog på merituddannelsen:

– Det har rent økonomisk været en god mulighed for at tage en uddannelse uden at skulle på SU, og samtidig har det været spændende at kunne anvende teorien i praksis og få mere indflydelse på det arbejde, man laver, fortæller Lotte.

Foto: Ballerup Kommune

Samarbejde med Københavns Professionshøjskole

– Moderne problemer søger moderne løsninger, og I er den allerfineste løsning af dem alle sammen.

Sådan lød nogle af de prisende ord fra Martin Sørensen, uddannelseskoordinator på meritpædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole, som også var mødt op for at deltage i fejringen.

Han understregede, at de meritpædagogstuderende fra Ballerup Kommune havde været en fornøjelse at følge med deres vedholdende interesse i både uddannelsen og faget, og at samarbejdet med Ballerup Kommune som frontløbere for nye måder at tænke meritpædagoguddannelsen på er noget man fra professionshøjskolens side meget gerne fortsætter fremadrettet.

I de kommende år vil der igen være anledning til at lade champagnepropperne springe på rådhuset. I sommeren 2025 afslutter Ballerup Kommunes andet hold nemlig merituddannelsen til pædagog, mens tredje hold er færdiguddannet i sommeren 2027.

Foto: Ballerup Kommune

Fakta om meritpædagoguddannelsen i Ballerup Kommune

  • De studerende studerer sideløbende med deres arbejde, og har fast undervisning én dag om uge og hver 4.-5 fredag/lørdag
  • Uddannelsen er skræddersyet Ballerup Kommunes medarbejdere. Det betyder bl.a., at de studerende bliver undervist i BAL (Ballerups Analyse af Læringsmiljøer) samt kommunens Børne- og Ungepolitik.
  • Uddannelsen er tilrettelagt i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, som varetager teori og undervisning, mens Ballerup kommune sikrer, at der er gode rammer for læring i praksis.
Foto: Ballerup Kommune

 

Kommentarer