Kultur

Bamuk Sommerfestival skabte fest, farver og fællesskab i hele Ballerup

Byrådspolitiker og bestyrelsesmedlem i Bamuk, Sandra Marsenic (S), bød velkommen. Foto: Bo Helsted

Der er intet som musik, der kan samle og skabe glæde. Det viste Ballerup Musik- og Kulturskole (Bamuk), da de lørdag 1. juni for tredje år i træk inviterede hele byen til Bamuk Sommerfestival.

”1, 2, og 1, 2, 3! Vi er på vej…”

Klokken 10.00 blev den store festivalparade sat i gang, hvor Bamuk-elever i alderen 3-18 år, Bamuk-lærere, forældre og søskende sang og spillede deres vej rundt i Damgårdsparken hele vejen op til hovedscenen, hvor byrådspolitiker og bestyrelsesmedlem i Bamuk, Sandra Marsenic, stod klar til at byde velkommen.

– Noget af dét, jeg synes, er allervigtigst, at vi lykkes med i Ballerup, er, at alle – børn, unge og voksne – får masser af oplevelser med musik, sang og dans og med at sætte fantasien og kroppen i bevægelse, lød ordene fra Sandra Marsenic.

Og lige præcis dét var der rig mulighed for denne lørdag. Under solens varme stråler bød familiefestivalen på en masse kulturaktiviteter for børn og voksne. Der blev danset fællesdans, folkedans og gyserdans, der blev sunget den nye Bamuk-sang: Fællesskab og Kriblekrable disco.

I cirkusteltet jammede både de små og store sammen på alverdens instrumenter og sidst – men bestemt ikke mindst – gav Ballerup MusikskoleOrkester (BmSO) en vidunderlig koncert sammen med en række talentfulde sangere.

Der var fuld gang i cirkusteltet. Foto: Bo Helsted

Koncertsal og kunstudstilling på rådhuset

Mens der var fuld fart på i Damgårdsparken, blev Atriet på Ballerup Rådhus omdannet til koncertsal og kunstudstilling. Her kunne man nemlig gå på opdagelse i Billedskolens talrige, farverige og fantasifulde kreationer, og samtidig nyde tonerne fra de mange akustiske koncerter, der blev spillet af både nye og rutinerede Bamuk-elever i alle aldre.

– Det er helt utroligt at opleve rådhusets lokaler komme til liv på den her måde, og jeg bliver helt rørt over at mærke den stemning, eleverne formår at skabe med deres musik. Der er så stor indlevelse, og man kan virkelig mærke, hvor meget de har forberedt sig. Jeg er dybt imponeret, fortæller Sandra Marsenic.

Fællesdans ved hovedscenen. Foto: Bo Helsted

Autografer og musikfællesskab til alle

Ud på aftenen rykkede festlighederne over på Kirketorvet, hvor en række Bamuk og Mere Monitor bands og solister optrådte for et veloplagt og feststemt Balleruppublikum, der både kaldte på ekstra numre og fik autografer.

– Det var helt tydeligt en kæmpe oplevelse for vores elever at optræde på Kirketorvet en tætpakket og stemningsfyldt lørdag aften og mærke den positive energi og modtagelse, der strømmede dem i møde. Det er vigtigt for både elever og lærere, der lægger et stort stykke arbejde i musikken, at de oplever, at de kan bidrage positivt til bylivet i midtbyen. Hvilken skøn aften, fortæller Jesper Sveidahl, Musik- og Kulturskoleleder på Bamuk.

Og da de sidste toner klinger af efter en lang dag, og det er tid til at gøre status, er Jesper Sveidahl da heller ikke i tvivl om dommen.

– Det har været en kæmpe succes. Der har været så mange glade børn, unge og voksne hele dagen igennem, og det bekræfter mig bare endnu en gang i, at musikken kan noget helt særligt i forhold til at samle os – både som borgere, optrædende, familie og venner. Den oplevelse eleverne får af at være en del af et stort musikalsk fællesskab og sammen skabe oplevelser, der bevæger og beriger andre, det er oplevelser for livet, som ingen kan tage fra dem, slutter Jesper Sveidahl.

Bamuk Sommerfestival bød på masser af musik. Foto: Bo Helsted

 

Kommentarer