Livsstil og forbrug

Ballerup er med i top, når elbilen skal lades op

Foto: elbilviden.dk

Der er blevet nemmere adgang til offentlige ladestandere i Ballerup Kommune. Sammenlignet med hovedstadsregionen og resten af Danmark er Ballerup med i toppen.

For mange potentielle elbilkøbere er bekymringen for manglende eller lang afstand til opladningsmuligheder stor. Det gælder især for dem, der bor i lejligheder eller ikke har egen parkeringsplads.

Nye tal*, der dækker februar måned 2024, viser, at der i Ballerup Kommune findes i alt 281 offentligt tilgængelige ladeudtag. Det svarer til 5,4 ladeudtag pr. 1000 indbyggere.

Tallet placerer Ballerup et godt stykke over gennemsnittet for både Region Hovedstaden og resten af landet. I Region Hovedstaden er der i gennemsnit 4,3 ladeudtag pr. 1000 indbyggere, mens gennemsnittet for Danmark ligger på 3,1 ladeudtag pr. 1000 indbyggere.

– De seneste år har vi gjort en stor indsats for at få private ladeoperatører til at etablere ladestandere i Ballerup, som alle kan benytte sig af. Jeg synes, at tallet viser, at vi har haft flot succes med det, når vi sammenligner os med regionen og resten af Danmark, siger borgmester Jesper Würtzen (S).

Mange af ladestanderne i Ballerup Kommune er placeret på parkeringspladser ved kommunens institutioner som fx skoler, børnehuse og kulturhuse. Det er der god grund til.

– Ikke alle har mulighed for at installere en privat ladestander derhjemme. Det glæder for eksempel dem, der bor i lejlighed. Ved at vi som kommune kan tillade ladestandere ved offentlige institutioner og offentlige parkeringspladser, er vi med til at sikre nemmere og lettere adgang til opladning for os alle sammen, siger Jesper Würtzen.

Og fremtiden byder på endnu flere ladestandere inden for kommunegrænsen.

– Vi kan se frem til endnu flere ladestandere. Disse vil forventeligt også blive placeret ved en række af vores institutioner. Med et højt antal af offentligt tilgængelige ladestandere kan vi være med til at skubbe på den grønne omstilling, siger Jesper Würtzen.

På hjemmesiden elbilviden.dk kan du se et ladekort over både Ballerup og resten af Danmark, så du nemt kan få overblik over dine lademuligheder.

* Tallene stammer fra De Danske Bilimportører, Zapup.eu Chargex Analytics.

 

Kommentarer