Måløv

Ann Christina Oliveira vinder Super-Gejst-Spreder-Prisen

Foto: Joachim Secher, DGI Nordsjælland.

Ann Christina Oliveira, der træner Måløv-Hareskov Pigefodbold, modtager Super-Gejst-Spreder-Prisen. Hun er blandt knap 1.000 indstillinger og dermed nomineret til den helt særlige pris, der hylder Danmarks frivillige i idrætsforeningerne under corona-nedlukningen.

Smilene var store og glæden ikke til at tage fejl af, da Ann Christina Oliveira fra Måløv-Hareskov Pigefodbold modtog DGI og INTERSPORT’s Super-Gejst-Spreder-Prisen.

En pris hun fik torsdag 8. april for sit store arbejde med pigerne på Måløv-Hareskovs U14-hold for piger gennem hele den udfordrende coronakrise, hvor hun har holdt gejsten oppe og fællesskabet i live.

”Ann har gennem hele coronaperioden arrangeret onlinetræning med pigerne to-tre gange om ugen samt arrangeret sociale ting som kahoot-quizzer, vinterbadning og julekalender for at sikre, at alle pigerne bevarede lysten til fodbolden og føler sig som en del af holdet. Ann fortjener virkelig en anerkendelse for det kæmpe stykke arbejde, hun gør for pigerne, som elsker hende,” står der blandt andet i den indstilling, der er kommet omkring Ann Christina Oliveras indsats.

Det var Gitte Andersen, der er mor til en af pigerne på fodboldholdet, der havde lavet indstillingen. Og hun troppede selv op torsdag på kunstgræsbanen i Værløse, hvor Ann Christina Oliveira fik overrakt prisen af Lars Møller fra DGI Nordsjællands bestyrelse.

Giver ekstra energi

Foto: Joachim Secher, DGI Nordsjælland.

Selv var Ann Christina Oliveira hurtig til at give rosen videre – både til sine fodboldpiger og medtræner Arbnor Idirzi.

”Det er jo et kæmpe skulderklap. Det giver mig ekstra energi. I forvejen elsker jeg at træne pigerne, og når der så er nogen, der tager sig tid til at indstille mig, og sætte pris på det, så får man bare endnu mere lyst til at give endnu mere af det, man har,” siger Ann Christina Oliveira, som har savnet at træne pigerne på fodboldbanen.

Derfor vil træneren bruge prisen til at understøtte fællesskabet på fodboldholdet, så alle føler, at de er en del af noget, og man er fælles om noget, fortæller hun.

Selve det fysiske bevis på Super-Gejst-Spreder-Prisen er en flot pokal og et gavekort på 5.000 kroner til brug i INTERSPORT.

Super-Gejst-Spreder-Prisen er delt ud i alle DGI’s Landsdele, og i alt har der været knap 1.000 indstillinger.

Frivillige sikrer fællesskabet

”Super-Gejst-Spreder-Prisen er enorm vigtig, fordi vi kan anerkende nogle frivillige, der gør en stor forskel i en svær tid, hvor alt har været lukket ned i en periode. At nogen gør en forskel for at bevare fællesskabet og bliver ved med at bevare glæden for idræt, er sindssygt vigtigt,” siger Lars Møller, der er bestyrelsesmedlem for DGI Nordsjælland.

Selvom det kun var muligt at kåre en enkelt vinder af Super-Gejst-Spreder-Prisen i Nordsjælland, har Lars Møller masser af roser til de mange frivillige, der hver dag knokler hårdt for at få hjulene til at køre rundt i idrætsforeningerne under coronakrisen.

”Jeg er imponeret. Den opfindsomhed, der har været, har været imponerende. Alle har været med til at yde en ekstra indsats for at bevare fællesskabet, blive ved med at sætte glæden i spil i foreningerne og sørge for, at medlemmerne har noget at komme tilbage til, så de har lyst til at fortsætte,” siger Lars Møller.

Om Super-Gejst-Spreder-Prisen

DGI og INTERSPORT er gået sammen for at sige tak til alle de frivillige i landets idrætsforeninger, der har ydet en ekstra indsats under corona. Til stor glæde for alle os, der elsker idræt og fællesskab under navnet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Se mere på www.dgi.dk/enforholdet.

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Nordsjælland og 12 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig, eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona. Det synlige bevis på prisen er en pokal og et gavekort på 5.000 kroner til INTERSPORT.

Kommentarer